Treceți la conținutul principal

Articole pentru bebelusi – haine, mobila, accesorii

In ultimele luni de sarcina incepi deja sa-ti faci o lista in minte cu toate lucrurile de care ai putea avea nevoie pentru tine si pentru bebe, ca sa nu omiti ceva am decis sa postam si noi o lista completa de care sa te folosesti.

Nu cumpara foarte multe hainute pentru ca bebelusul tau creste repede si ii vor ramane mici, alege insa numai articolele vestimentare de care ai foarte mare nevoie:
Tricouri, body-uri, pantalonasi, sosete, dresuri, pulovere, caciulite, jachete, paturici – ai nevoie de 3-6 articole din fiecare pentru a-l putea schimba ori de cate ori este nevoie. Cumpara si 1-2 gecute mai groase pentru perioada de iarna.

Scutece
  • Daca vrei sa folosesti scutece din material ai nevoie de 30-40 de bucati. Nu uita ca pentru aceste scutece ai nevoie si de sistem de prindere 8-12 sunt suficiente.
  • Scutece de unica folosinta – 12 – 14 / zi
  • Geanta pentru scutece
Mobila
  • Ai nevoie de un patut cu bare de protectie – iti recomandam sa-l iei ceva mai mare pentru a-l putea folosi pana la 2-3 ani.
  • O masa de schimbat scutece – nu este obligatorie, dar este utila.
  • Un dulap cu sertare unde poti depozita hainutele si accesoriile.

Alte accesorii si articole bebelusi
  • Pentru transport ai nevoie de un carucior – alege unul multifunctional, se poate transforma si in scaun pentru masina si il poti folosi pana la 3 – 4 ani.
  • Pentru baita: o cadita pentru copii, 2-3 prosoape mari, burete moale, sapun pentru copii, ulei sau crema, sampon pentru copii.
  • Pentru somn: cearceafuri si paturi, 4-5 bucati
  • Pentru masa: babetele 4-6 bucati (preferabil sa fie din material pentru a le spala). Chiar daca alaptezi ai nevoie si de biberoane, capace si tetine in plus – 4 – 6 pentru fiecare biberon.
  • Pentru dezinfectarea biberoanelor ai nevoie de sterilizator pentru biberoane costa intre 100 si 1000 lei in functie de firma si de  timpul necesar pentru dezinfectare.

Pentru alaptat ai nevoie de o bluza comoda, exista in magazinele specializate bluze speciale pentru alaptat, sutien pentru alaptat 2 – 3 bucati, pompa pentru sani manuala sau electrica – mai ales daca trebuie sa mergi la munca si lipsesti destul de mult timp.
Cand mergi la plimbare cu bebelusul vei avea nevoie de o geanta mare in care sa poti pune – scutece, haine de schimb – 1 set este suficient, caciulita si o haina mai groasa, sosete, biberonul, servetele umede pentru copii.


Comentarii

  1. VINTI TRANS va ofera servicii de: transport marfa, transport marfa bucuresti, Transport adr, transport marfa periculoasa la cele mai avantajoase preturi. Nu ezita si viziteaza site-ul nostru www.transportmarfarutier.ro

    Firma Servicii SEO si Web design, va ofera servicii de
    Optimizare SEO si creare Site de prezentare s-au
    Magazin online, SEO. Pentru cei interesati facem link/banner exchange.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce are o mamica in geanta?

Vorbeam zilele trecute cu o prietena care are un bebe de 4 luni despre lucrurile pe care trebuie sa le ai la tine cand a bebe si da, ai ghicit, sunt foarte multe. Inainte de a incepe aceasta lunga lista trebuie sa va spun ca are o geanta superba, este suficient de mare, dar este si foarte chic, sunt mandra de ea pentru ca incearca sa fie o femeie completa, o mama grijulie, dar si o sotie feminina si eleganta, nu uita niciodata ea si o apreciez enorm pentru asta. Pentru a afla criteriile pentru alegerea unei genti citeste articolul anterior.  Cu ajutorul ei am realizat aceasta lista, pentru ca mai am cateva luni si vine si randul meu puteti lasa un comentariu daca ar mai fi ceva de adaugat sau de scos. - nu lipsesc niciodata din geanta 3-4 pampersi in functie de cat timp va fi plecata de acasa cu bebe-ul - 1-2 haine de schimb, haine groase si subtiri - biberon  - suzeta - caciulita - babetica - lingurita - servetele umede pentru bebe - servetele uscate

In vacanta cu copilul - tot ce trebuie sa stii

Agentiile de turism iti pot oferi recomandari de hoteluri potrivite pentru o vacanta in familie, marea majoritate ofera cazare gratuita pentru copii pana la 7 ani si facilitati la masa, de restul lucrurilor va trebui sa te ocupi tu. 1. Copii foarte mici nu trebuie sa fie expusi direct la soare si nici nu rezista foarte mult timp in caldura, deci daca mergi la mare trebuie sa ai cu tine: o umbrela mare, crema de protectie pentru copii, desi pentru bebelusi nu este tocmai recomandata, o caciulita pentru ca pe plaja bate vantul destul de tare, o paturica, un baby, un cort cu plasa de tantari si o saltea, daca nu mai poti sa-l tii in brate si vrei sa-l lasi putin jos. Unele hoteluri si pensiuni ofera si patut pentru bebelusi, dar va trebui sa aduci tu asternuturile pentru a fi sigura ca este totul in regula, daca nu ai aceasta facilitate, copilul va dormi cu voi in pat. 2. Copii cu varste intre 2-5 ani au multa energie si nu-i poti proteja de soarele puternic cu o umbrela,

Idei pentru amenajarea camerei copilului

In asteptarea celui mic cautam idei pentru amenajarea camerei, sper sa va inspire si pe voi.