Treceți la conținutul principal

In vacanta cu copilul - tot ce trebuie sa stii

Agentiile de turism iti pot oferi recomandari de hoteluri potrivite pentru o vacanta in familie, marea majoritate ofera cazare gratuita pentru copii pana la 7 ani si facilitati la masa, de restul lucrurilor va trebui sa te ocupi tu.

1. Copii foarte mici nu trebuie sa fie expusi direct la soare si nici nu rezista foarte mult timp in caldura, deci daca mergi la mare trebuie sa ai cu tine: o umbrela mare, crema de protectie pentru copii, desi pentru bebelusi nu este tocmai recomandata, o caciulita pentru ca pe plaja bate vantul destul de tare, o paturica, un baby, un cort cu plasa de tantari si o saltea, daca nu mai poti sa-l tii in brate si vrei sa-l lasi putin jos.

Unele hoteluri si pensiuni ofera si patut pentru bebelusi, dar va trebui sa aduci tu asternuturile pentru a fi sigura ca este totul in regula, daca nu ai aceasta facilitate, copilul va dormi cu voi in pat.

2. Copii cu varste intre 2-5 ani au multa energie si nu-i poti proteja de soarele puternic cu o umbrela, vor doar sa stea in apa, sa alerge liberi si sa se joace pe toata plaja, pentru ei ai nevoie de o palariuta, de o crema cu factor de protectie foarte mare si de multe jucarii pentru nisip pe care le poti cumpara mai ieftin de pe un site anunturi.

3. Copii de peste 6 ani si adolescentii - au nevoie de un pat separat, care de obicei se plateste separat, nu ar strica un televizor pentru a putea urmari desenele sau serialele preferate, un spatiu de joaca, o piscina sau o biblioteca. Nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta crema de protectie, o palarie, un prosop mare si palaria. Adolescentii vor decide singuri de ce au nevoie si la ce activitati vor sa ia parte. 

Cel mai important lucru este sa va distrati si ca cel mic sa se bucure de vacanta alaturi de parinti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Idei pentru amenajarea camerei copilului

In asteptarea celui mic cautam idei pentru amenajarea camerei, sper sa va inspire si pe voi.

Ce are o mamica in geanta?

Vorbeam zilele trecute cu o prietena care are un bebe de 4 luni despre lucrurile pe care trebuie sa le ai la tine cand a bebe si da, ai ghicit, sunt foarte multe. Inainte de a incepe aceasta lunga lista trebuie sa va spun ca are o geanta superba, este suficient de mare, dar este si foarte chic, sunt mandra de ea pentru ca incearca sa fie o femeie completa, o mama grijulie, dar si o sotie feminina si eleganta, nu uita niciodata ea si o apreciez enorm pentru asta. Pentru a afla criteriile pentru alegerea unei genti citeste articolul anterior.  Cu ajutorul ei am realizat aceasta lista, pentru ca mai am cateva luni si vine si randul meu puteti lasa un comentariu daca ar mai fi ceva de adaugat sau de scos. - nu lipsesc niciodata din geanta 3-4 pampersi in functie de cat timp va fi plecata de acasa cu bebe-ul - 1-2 haine de schimb, haine groase si subtiri - biberon  - suzeta - caciulita - babetica - lingurita - servetele umede pentru bebe - servetele uscate